Kadın | Konular | Kitaplar

Saç Ekimi

Ağrısız ameliyatsız saç ekimi

Saç ekiminde geliştirilen ameliyatsız ve ağrısız yeni yönteme, erkekler kadar kadınlar ilgi göstermeye başladı.

İzmir'deki bir güzellik ve saç ekim organizasyonunun Genel Koordinatörü Mahmut Kök, saç ekimi konusunda yakın zamana kadar ameliyatlı yöntem uygulandığını, daha sonra fue yöntemi adı altında yeni bir yöntem geliştirildiğini anlattı.

Kök, yeni yöntemin ameliyatsız ve acısız olduğunu, hastayı rahatsız etmediğini ve mükemmel sonuçlar verdiğini söyledi. Başın yan ve arka bölümünden mikro motor cihazı ile tek tek saç toplandığını ve toplanan saçların tasnif edilmesinden sonra açılan kanallara dikim yapıldığını ifade eden Kök, “Doktor tarafından yapılan saç ekiminden sonra ikinci gün muayene, kontrol ve pansuman var. Dördüncü gün saç yıkanıyor. Daha sonra hastanın merkez ve doktorla ilgisi kalıyor. 6'ncı ayın sonunda hastanın saçların normal düzeye geliyor” dedi.

Saç Kaybı Hakkındaki Gerçekler

Saç kaybı, yaşlılık, hormon değişikliği ve ailesel olarak meydana gelir. Kural olarak saç kaybı ne kadar erken başlarsa o kadar çok kellik söz konusudur. Kellik aynı zamanda yanık ve travma ile de olur. Eğer doktorunuz ve siz en iyisinin saç transferi olacağına inandıysanız , rahat olabilirsiniz. Çünkü saç ekimi ile ilgilenen plastik cerrahlar bu işi uzun yıllardan beri başarıyla yapmaktadırlar. Eğer saç nakli düşünüyorsanız bu yazı size değişik prosedürler hakkında bilgi verecektir. Sizin bütün sorunlarınızı cevaplayamaz çünkü sizin özel durumunuz hakkında bilinmesi gereken çok şey var. Doktorunuza karar verdiğiniz ameliyat yolu hakkında bilmediklerinizi sorunuz.

Saç Kaybı Hakkındaki Gerçekler:

Kelliğin kafa derisine az kan gitmesi , vitamin eksikliği , kepek, sürekli şapka takılması gibi şeylerden dolayı olduğu söylenir. Bütün bu teoriler çürütülmüştür, veya 40 yaşında bir adamın saçını bir daha hiç kaybetmeyeceği de doğru değildir.

Saç Ekimi Nedir?

Ense bölgesindeki saçlı deriden alınan saç dokusunun çok küçük parçalara ayrılarak saçsız bölgede belirlenen bölgelere ekilmesi işlemidir. Ekilen parçalara greft adı verilir. Greftler şekil ve büyüklüklerine göre değişiklikler gösterirler. Dairesel greftler (punch) 8-10 adet kıl kökü içerirler. Mini greftler ise 3-5 adet kök içerir. Daha küçük olan ve 1-2 kökten oluşanlarına da mikrogreft denir.

Aynı hastada bu yöntemlerin biri ya da birkaçı kullanılabilir. Ancak genellikle her hastada en az iki ya da üç ameliyat seansı uygulamak gerekir. İkinci ameliyatta daha önce ekilen alanların araları doldurularak sıklaşma sağlanır.